Escut Porreres

Ajuntament de Porreres

Inici >> Serveis Municipals >> Medi ambient

Medi ambient

Porreres és un municipi compromès amb el medi ambient. De fet, fou un dels primers pobles de Mallorca i el primer de la comarca del Pla que va instaurar la recollida selectiva porta a porta.

Aquest servei  es va implantar l’any 2005. Aquest sistema de recollida és molt eficient i permet que entre tots reciclem el 80 % dels residus. No obstant, comporta un petit esforç d’adaptació per evitar molèsties als veïnats o per evitar rebre alguna sanció de la policia local que supervisa la correcta presentació dels residus a la via pública.

És imprescindible treure els residus separats correctament just al davant del vostre portal, un dia i una hora determinats (consultar calendari). No es poden deixar residus a les cantonades, a les papereres o en altres llocs. Tan sols, de manera excepcional, i amb una targeta identificativa específica que podreu recollir a l’Ajuntament, es podrà anar al parc verd situat a la carretera de Felanitx a dipositar els residus també separats correctament. 

Com podeu veure al calendari, el rebuig (residus no reciclables) s’ha de treure en una bossa vermella que s’ha de recollir a l’Ajuntament. Aquesta bossa té un de 0,80 euros la bossa,  import que es destina íntegrament a pagar la taxa d’incineració de rebuig del Consell de Mallorca que és de 145 euros la tona.

Quant a espais, l'eix d'aquesta àrea és el Parc Verd. Aquest espai compta amb una targeta d'accés per a residents (una per vivenda) i es pot sol·licitar a les oficines de l'Ajuntament de Porreres o a través de mediambient@porreres.cat. Emplenant la sol·licitud i amb el darrer rebut de fems pagat.

Tot i comptar amb la targeta, a aquest espai només s'hi pot accedir en el temps en què hi és present l'operari encarregat  L’horari del parc verd és:

  • Dimarts, dijous, divendres i dissabte: de 08'00 a 13'00 i de 16'00 a 19'00
  • Diumenge de 8:00 a 13:00
  • Dilluns, dimecres i festius tancat.